میم تنها
میم تنها

میم تنها

دلمه برگ مو در خانواده میم

فصل برگ مو و دلمه برگ شده و دلمه برگ چیزی نیست که بشه ازش گذشت... درست کردن دلمه برعکس چیزی که به نظر میرسه اصلا سخت نیست و فقط زمان بره... با دستور پخت پایین امتحانش کنید و ببینید که چقدر خوشمزه میشه... چون میشه تقریبا سرد هم خوردش برای پیک نیک و گردش های بیرون از خونه توی طبیعت عالیه...

* موادی که من میگم تقریبا برای 50 تا دونه دلمه کافیه...

 

 

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده یک کیلو

لپه یک لیوان

برنج دو سوم پیمانه

پیاز 3 عدد متوسط

سبزی دلمه (نعنا، مرزه، تلخون، شوید، پیازچه، تره، گشنیز، جعفری) نیم کیلو

رب گوجه فرنگی 5 قاشق غذاخوری

آبلیمو تقریبا 2 تا 3 قاشق غذاخوری

زردچوبه، فلفل، نمک

روغن جامد سه چهار قاشق غذاخوری

برگ مو بسته به کیفیت از نیم کیلو تا یک کیلو (هر چی برگها نازک تر و تازه تر باشن طعم دلمه بهتر میشه)

طرز تهیه:

لپه رو با آب میذاریم تا نیم پز بشه و برنج رو هم در آخر بهش اضافه میکنیم... پنج شش دقیقه که جوش زد از روی حرارت برمیدارم و توی آبکش میریزیم تا آبش بره و خنک بشه...

یکی از پیازهارو رنده میکنیم و به همراه لپه و برنج به گوشت اضافه میکنیم... همه رب گوجه فرنگی ها و آبلیمو (بسته به علاقه میتونید ترشی رو کم و زیاد کنید ولی اینم در نظر داشته باشید که برگ مو خودش کمی ترشی به غذا میده) و نمک و کمی فلفل (بسته به ذائقه و علاقه به تندی) و زردچوبه (تقریبا یک قاشق مرباخوری سرخالی) به گوشت اضافه میکنیم...

سبزی دلمه که من از ده بسته کوچیک که سبزی پاک شده ها میفروشن گرفته بودم (تره، شوید، گشنیز، جعفری، پیازچه) یک بسته بود و باقی دو بسته رو خرد میکنیم و ریز که شد روی گوشت میریزیم... من کمی نعنا خشک در حد یک قاشق به مواد دلمه اضافه کردم... روغن جامد رو برای این اضافه میکنم چون قبل از چرخ کردن گوشت همه چربیهای اونو گرفتم و این روغن خشکی دلمه رو میگیره... اگر گوشت شما چرب هست خیلی نیاز به روغن ندارید...

همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم و ورز میدیم...

دم برگ ها رو میزنیم و براساس بزرگی برگ دو تا سه برگ روی هم قرار میدیم و به اندازه یک قاشق پر از گوشت داخلش میذاریم و برگو میپیچیم... کف قابلمه مناسب چند تا از برگای پهن و بزرگ و ضخیم میندازیم و دلمه ها رو روی اون میچینیم، طوری که فضای خالی بین دلمه ها نمونه... همه دلمه ها که درست و چیده شد دوباره چند تا برگ پهن و بزرگ روی اونا میندازیم و یه ظرف سنگین (مثلا در قابلمه سایز کوچکتر یا یه بشقاب سنگین که رنگ نمیگیره) روش میذاریم...

دو تا پیاز باقیمانده رو خلال و سرخ میکنیم و نمک و یک قاشق غذاخوری زردچوبه میزنیم و بهش آب اضافه میکنیم (حدود یک لیتر) و وقتی جوشید میریزیم روی دلمه ها...

دیگه کارمون تمومه و فقط باید قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بدیم تا بپزه... مراقب باشید آبش تموم نشه و دلمه ها بسوزن... تقریبا 4 ساعت بعد دلمه ها آماده هستند... توی ظرف بکشید و با سبزی خوردن و دوغ نوش جان کنید...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد