ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
نه که تو پست قبل گفتم دلم آش رشته میخواد و هنوز هم به شدت دلم آش رشته میخواد گفتم طرز تهیه بنویسم بلکه یه ذره دلم خنک شه
مواد لازم:
سبزی آش (اسفناج، تره، جعفری، گشنیز) دو کیلو پاک شده و خرد شده
حبوبات (نخد، لوبیا قرمز و چیتی) با هم نیم کیلو و عدس نصف پیمانه
پیاز حدود یک کیلو (بسته به علاقه به پیاز داغ)
زرد چوبه و فلفل و نمک به میزان لازم
رشته آش یک بسته 500 گرمی
آرد یک قاشق غذاخوری
نعنا خشک به میزان لازم
سیر به میزان دلخواه
کشک به میزان دلخواه
.
.
.
طرز تهیه:
1- حبوبات که من ترجیح میدم لوبیا قرمزش بیشتر باشه (به جز عدس) از شب قبل خیس میکنیم و دو سه باری آبشو عوض میکنیم. حالا میزاریم تا بپزه. البته خیلی پختش کامل نشه کمی به دندون بزنه، چون قرار داخل آش هم کمی پخته بشه و اگه کامل پخته باشه له میشه داخل آش.
2- حدود نیم کیلو پیاز رو خلال میکنیم و تو قابلمه بزرگ سرخش میکنیم و بهش نمک و ادویه میزنیم. بعد از اضافه کردن زردچوبه یه تفت کوتاه میدیم و سبزی درشت خرد شده رو به این پیاز داغ اضافه میکنیم. قشنک تفت میدیم تا اب سبزی کمی گرفته بشه و بعد عدسو همراه آب اضافه میکنیم. درب قابلمه رو میذاریم تا بجوشه و مواد بپزن.
3- حالا سبزی و عدس نسبتا پختن، آب حبوبات رو خالی میکنیم و به سبزیمون اضافه میکنیم. (من خودم معمولا حبوبات رو با آبش اضافه میکنم، البته که حبوبات آب کمی داره)
4- یه قاشق آرد با نصف لیوان آب سرد مخلوط میکنم و وقتی حل شد داخل آش میریزم. وقتی جوشید رشته آش که باز هم من ترجیح میدم خرد نکرده باشن رو به آش اضافه میکنم و خوب هم میزنم و مطمئن میشم که گوله نشده باشن. درب قابلمه رو میذارم تا رشته ها بپزه و میرم سراغ درست کردن پیاز داغ و سیرداغ.
5- پیاز و سیر خرد کرده خلال میکنم و جداگانه داخل روغن سرخ میکنم. نعنا خشک رو هم داخل روغن تفت میدم.
6- وقتی رشته ها پختن (مراقب باشید که انقدر نپزه که له بشه، چند بار بهش سر بزنید و وقتی که هنوز رشته ها سرحالن و زنده اما پختن زیر قابلمه رو خاموش کنید) کمی نعنا خشک روی آش بپاشید و درب قابلمه رو بذارید تا ده پونزده دقیقه به اصطلاح دم بکشه.
7- حالا آش آماده شده، اونو تو ظرف مورد نظر بکشید و روی اونو با کشک و نعناداغ و پیاز داغ و سیرداغ تزئین کنید و نوش جان بفرمایید.
*در مورد کشک ما هیچ موقع از این شیشه ای پاستوریزه ها نمیخریم چون اصلا طعم خوبی نداره. به هر حال همیشه که قرار نیست آش رشته بخوریم پس میرزه که ناپرهیزی بکنیم و کشک باز کیلویی بخریم.
*مقدار پیاز برای روی آش بسته به ذائقه است. تو خونه ما نصف این مقداری که گفتم هنوز سر سفره نرسیده به سرقت میره. مخصوصا برادر وسطی که خیلی زیاد پیاز داغای منو دوست داره حالا که رفته سر خونه زندگی خودش همیشه موقع سرخ کردن پیاز یادش میکنم. پس نگید نیم کیلو زیاده، هر چقدر دوست داشتید سرخ کنید.
*برای اینکه خیلی هم روغن مصرف نشه و به فکر سلامتیمون هم باشیم میشه وقتی پیاز سرخ شد از تو روغن درش بیارید و توش نعنا رو تفت بدید
سلام آش رشته وای میمیرم واسه آش رشته هوای سردم شده با این بارون زدنهااااااااا میچسبه
ولی بیشتر از اون دلم سمنو میخواد
باید روش درست کردنش رو از نت پیدا کنم
مرسی که سر زدید و اسم و ادرس رو گذاشتید
هر چند خودم توی بوک مارکس ها سیو کردم ادرس تون رو
مرسی ازتون خانم میم
خیلیم میچسبه، سمنو بلد نیستم اما میدونم خیلی سخته درست کردنش، من آمادشو میخرم طعمش خوبه، خواهش میکنم آقای امین، من مرسی که بهم سر میزنید و البته نظر میذارید