میم تنها
میم تنها

میم تنها

کوفته و میم

یکی از غذاهای مورد علاقه خانواده میم کوفته است... کوفته تبریز خیلی بزرگ و سنگینه و خوب بیشتر به درد مهمانی میخوره تا بخوای برای برای شام و نهار خانواده درست بکنی و اینکه تو خونه ما خورده نمیشه اون مدل کوفته... اما کوفته ای که من الان میخوام اینجا دستور پختشو بذارم از مادربزرگ و مادرم یاد گرفتم و چیزیه که تو سفره معمولی جمع خانواده آماده و سرو میشده (مثلا دارم باکلاس و لفظ قلم مینویسم)

من یادمه اولین بار وقتی کوفته درست کردم که مادرم برای به دنیا آورن خواهر کوچیکه بیمارستان بستری بود و منم تنها بودم و مراقب بچه ها و باید یه فکری برای غذامون میکردم... خوب منم کدبانویی بودم برای خودم... پس تو سن هشت سالگی اولین کوفته رو درست کردم و یاور کنید عمو وسطی هنوزم از طعم و مزش یاد میکنه...

  

مواد لازم:

گوشت گوساله حدودا 400 گرم

گوشت سینه مرغ یک چهارم کوچک

لپه یک پیمانه

برنج یک چهارم پیمانه

پیاز یک عدد کوچک

زرده تخم مرغ یک عدد

سبزی معطر (نعنا، ترخون، مرزه، تره یا پیازچه) دو قاشق ریز خرد شده

زردچوبه یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

رب گوجه 2 قاشق غذاخوری

آلو بخارا به میزان دلخواه

طرز تهیه:

1. لپه رو میشوریم و با کمی آب میذاریم نیم پز بشه و نیمی از برنجو بهش اضافه میکنیم و از روی حرارت بر میداریم.

2. گوشت گوساله و به اندازه یک چهارم گوشت سینه مرغ دو بار چرخ میکنیم (اگه سه بار بشه که چه بهتر، چون دیگه خیلی نیاز به ورز دادن نداره و دست خسته نمیشه) و در آخر نیمی از لپه رو از چرخ رد میکنیم.

3. پیازو ریز رنده و به گوشت اضافه میکنیم... زرده تخم مرغ، نمک، فلفل و نیمی از زردچوبه رو همراه پیاز رنده شده به گوشت اضافه میکنیم و باقیمانده لپه و برنج نیم پز رو هم روی گوشت میریزیم...

4. سبزی معطر اگر تازه باشه طعم بهتری میده اما اگه نبود از سبزی خشک و حتی اگه هیچ کدوم نبود از نعنای خشک برای معطر کردن کوفته استفاده میکنیم...

5. حالا موقع ورز دادن گوشت رسیده... هر چقدر بیشتر و بهتر گوشت ورز داده بشه احتمال وارفتنش کمتر میشه... اینکه دو سه بار گوشتو از چرخ رد میکنیم برای همینه که تو این مرحله کمتر اذیت بشیم...

6. توی یه قابلمه مناسب حدود یک و نیم لیتر آب میریزم و میذاریم خوب بجوشه و قل قل کنه... حالا از گوشتمون قد یه پرتقال برمیداریم و گردش میکنیم... وسط توپ گوشتیو سوراخ میکنیم و چند تا دونه آلو میذاریم و روشو میپوشونیم و دوباره توپمونو خوب گرد میکنیم که منفذ و سوراخی روش نمونه که باعث بشه کوفته وا بره...

7. برای مغر کوفته اگه دوست دارین طعمای مختلفو تو لقمه هاتون حس بکنید از گردو و کشمش و زرشک هم میتونید استفاده کنید... حتی میتونید یه تخم مرغ آبپز هم وسط کوفته بذارید... اما دقت داشته باشید که خوب گوشتتون ورز داده شده باشه و موقع گوله کردن هم همه جاش بسته شده باشه...

8. گوله های گوشتو داخل آب جوش میندازیم و به محض اینکه دوباره آب جوشید و قل قل کرد نمک، روغن، فلفل و رب گوجه رو بهش اضافه میکنیم...

9. یادتونه که کمی از برنج باقی موند... حالا موقعشه که اونو به آب کوفته اضافه کنیم... این برنج هم عطر خوبی به آب میده و هم باعث لعابدار شدن کوفته میشه...

10. ده دقیقه اول با شعله زیاد و بعد با شعله ملایم میذاریم تا کوفته بپزه و جا بیوفته...

*چون گوشتی که ما استفاده میکنیم هیچ چربی نداره و همه چربیاشو میگیریم توی گوشت کوفته یکی دو قاشق روغن اضافه میکنیم... البته این مقدار بسته به چربی گوشتیه که استفاده شده...

*اگه داخل گوفته ها از مقدار زیادی آلو و این طور چیزا استفاده میکنید حتما باید دقت داشته باشید که گوله ها خوب بسته شن که توی آب وا نرن...

*میتونید لپه هارو نپخته به گوشت اضافه کنید که زمان پخت در این صورت بیشتر میشه... دستور پختی که از مادربزرگم به یاد دارم به همین صورت نپخته بوده...

نوش جونتون، گوشت بشه به تنتون

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد